De meeste muziekluisteraars zouden betalen voor muziek met Crypto om kunstenaars te helpen.

Uit het onderzoek bleek dat 65% van de eMusic-klanten gebruik zou maken van cryptocurrency om artiesten in staat te stellen een grotere inkomsten uit muziek te ontvangen.

Een onderzoek uitgevoerd door de baanbrekende digitale muziekwinkel eMusic onthulde dat de meeste gebruikers van hun dienst open stonden voor het betalen met crypto als het artiesten in staat stelde om meer te verdienen.

Het onderzoek – exclusief gedeeld met Cointelegraph – onthulde dat 65% van de eMusic-klanten cryptocurrency zou gebruiken als het om de bovengenoemde redenen was. Het is het vermelden waard dat slechts 8% van de respondenten in het verleden Bitcoin (BTC) of een andere crypto heeft gebruikt.

Volgens de aankondiging beantwoordden 800 eMusic-gebruikers vragen over cryptocurrency en het gebruik ervan in de muziekindustrie.

Uit de enquêtegegevens bleek dat 40% van de muziekluisteraars het bedrag aan royalty’s dat artiesten ontvangen wanneer hun muziek wordt gekocht of gestreamd, overschat. 87% geloofde dat een „billijk aandeel“ voor de artiesten een hoger bedrag zou zijn, waarbij de meest populaire respons een 50%-splitsing was.

Het rapport dat in mei werd uitgebracht door de International Federation of the Phonographic Industry toonde aan dat muziekstreaming de inkomsten uit muziek in 2019 deed stijgen tot meer dan 20 miljard dollar. Toch schat een analyse van de muzieknieuwswebsite Soundcharts dat artiesten slechts 0,00318 dollar per stream worden betaald op Spotify.

Crypto gebruiken om de royalty’s eerlijker te maken

Zoals Cointelegraph eind mei meldde, bouwt eMusic aan een gedecentraliseerd muziekdistributiesysteem om de kosten van inefficiëntie te verminderen en artiesten meer te betalen als fans hun muziek kopen en streamen.

EMusic, dat in 1998 werd gelanceerd, staat bekend als een van de eerste websites die DRM-vrije MP3-muziekopnames verkoopt. Owler, de website van het bedrijf, onthult dat het bedrijf 278 mensen in dienst heeft en een jaarlijkse omzet heeft van 65,7 miljoen dollar.

Het idee om muziek eerlijker te maken met behulp van cryptocurrencies is niet nieuw. Onafhankelijke tech marketing en PR-adviseur Eric Doyle vertelde Cointelegraph vorig jaar dat er in feite veel projecten zijn die proberen de blokketentechnologie toe te passen op de muziekindustrie.