Market Wrap: Bitcoin sjunker så lågt som $ 14,8K; ETH-alternativ öppnar intresse på rekordhögt

Bitcoin jublar med att samla globala aktiemarknader medan eteroptionshandlare ökar öppet intresse när Ethereum-nätverket går mot en ambitiös uppgradering.

Bitcoin (BTC) handlar runt $ 15 384 från och med 21:00 UTC (16:00 ET). Får 0,05% under det föregående dygnet.
Bitcoins 24-timmarsintervall: $ 14,845- $ 15,842
BTC över sitt glidande genomsnitt på 10 dagar och 50 dagar, en haussignal för marknadstekniker.

Efter att bitcoin samlade över 200 dollar på nyheter om att Pfizers vaccinförsök visade att det var 90% effektivt för att förhindra koronavirusinfektioner, drabbades priset av en nedgång på nästan 1 000 dollar inom timmar måndag. Försäljningen gick från 15 842 $ strax efter Pfizers tillkännagivande tidigt på morgonen till så lågt som 14 845 $ runt 16:30 UTC (8:30 ET). Det har sedan återhämtat sig och bytt händer till 15 389 dollar per presstid, enligt CoinDesk 20-data.

”Bitcoins retracement genom $ 15 000-nivån är en fortsättning på den gradvisa nedgången under de senaste dagarna”, säger Guy Hirsch, vd för USA på multi-asset brokerage eToro. „Även om det idag känns det annorlunda än det troliga vinsttagandet som inträffade under helgen.“

Cindy Leow, portföljförvaltare för kryptohandelsföretaget 256 Capital Partners, har spårat bitcoins volymvägda genomsnittspris, eller VWAP, som en indikator eftersom priserna tar en paus från en rally som tog världens äldsta kryptokurrency för att registrera 2020-toppar den senaste veckan. VWAP ger ett genomsnittspris som en tillgång har handlat under hela dagen baserat på både volym och pris.

Genom att registrera dig kommer du att få e-post om CoinDesk-produkter och du godkänner våra villkor och sekretesspolicy.
Läs mer: Bitcoins veckovisa stängning över 2019 High Leaves Runway Clear till $ 20K

„På kort sikt går vi in ​​på whipsaw-marknader som vanligtvis följer enorma vinster“, noterade Leow. „Vi ser omedelbart stöd vid BTCs månatliga VWAP på $ 14 700, från vilket BTC stadigt har studsat av, vilket tyder på att köpare fortfarande har kontroll.“

En förändring av marknadsdynamiken spelar också en roll för att avvärja eventuella prisnedgångar. Detta beror till stor del på det avtagande inflytandet från levererade derivatlokaler BitMEX, som står inför rättegångar och amerikanska tillsynsmyndigheters ilska.

„Det är fascinerande att hela denna uppgång förra veckan från $ 13,900 till $ 15,900 hände med så få långa likvidationer och knappt några korrigeringar hittills“, sa Leow. „Vi misstänker att detta till stor del är en effekt av att handelsvolymerna går från BTC-marginal futures till USDT-marginal futures, eftersom USDT-marginal handlare som standard är tekniskt i en kort BTC-position.“

Likvidationer på Bitcoin Profit, som spåras av dataaggregatorn Skew, är på väg ned.

Samtidigt ser traditionella marknader stora åtgärder måndag, den första handelsdagen sedan en klar vinnare i det amerikanska presidentvalet beslutades. Tidigare vice president Joe Biden tillträder i början av 2021.

Lagren är uppe i stora globala index.

Nikkei 225 stängde i gröna 2,1% när investerare signalerade optimism att den tillträdande amerikanska presidenten kommer att främja närmare band till Asien än den sittande.
Europas FTSE 100 avslutade dagen med 4,6% då positivt investerarsintiment på ett coronavirusvaccin lyfte indexet.
I USA ökade S&P 500 med 2,7% då goda nyheter om effektiviteten av coronavirusvacciner från både Pfizer och BioNTech ökade indexet.
Dessutom sker stora drag i stora råvaror, med olja långt upp och guld långt ner.

Oljan ökade med 7%. Pris per fat West Texas Intermediate råolja: $ 40,01.
Guld var i röda 4,4% och på 1864 $ per presstid.
Läs mer: Marknaderna ökar som Coronavirus-vaccinförsök visar 90% framgångsgrad

„Med S&P 500 som berör en ny rekordhöjd i dag tillsammans med nyheter om ett Pfizer COVID-vaccin som visar starkt löfte, kommer det att bli intressant att se hur BTC beter sig under de kommande veckorna“, säger Daniel Kohler, likviditetschef på San Francisco-baserade valutaväxling OKCoin. „Under de senaste veckorna såg vi en ökning av BTC- och S&P 500-korrelationerna – med BTC-handel på nivåer som inte sett sedan 2017 kommer det att bli intressant att se om den trenden återgår eller om vi fortsätter att se överprestanda.“

Faktum är att trenden redan verkar gå tillbaka, och korrelationen sjönk den senaste veckan till fredagens slut.