MicroStrategy verdubbelt op Crypto, Plannen om meer BTC te verwerven

Business intelligence en cloud-gebaseerde dienstverlener MicroStrategy schokte de wereld toen het aankondigde dat het een aandeel zou hebben in Bitcoin Code. Het lijkt erop dat het bedrijf van plan is om nog meer in te zetten op de top van de cryptografie.

Meer aankopen mogelijk

Deze week diende het in Virginia gevestigde technologiebedrijf een openbaarmakingsformulier in bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten, waar zijn raad van bestuur een andere ronde van BTC-aankopen aangaf. In het formulier legde het bedrijf uit dat Bitcoin voorlopig haar primaire activabasis zal zijn, en voegde eraan toe dat een toekomst van evaluatie van haar liquide middelen dat permanent zou kunnen maken.

MicroStrategy staat bekend als ’s werelds grootste business intelligence-bedrijf en maakte vorige maand een spetter in de crypto-industrie toen het Bitcoin tot zijn primaire reserve-activum maakte. In een persbericht bevestigde het bedrijf dat het 21.454 BTC had gekocht voor 250 miljoen dollar.

Michael J. Saylor, de chief executive van MicroStrategy, noteerde in het persbericht:

„Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat Bitcoin, als ’s werelds meest algemeen aanvaarde cryptocentrische valuta, een betrouwbare opslagplaats van waarde is en een aantrekkelijk beleggingsobject met meer waardevermeerdering op lange termijn dan het aanhouden van contant geld.“

De verhuizing ging niet onopgemerkt voorbij. De koers van MicroStrategy steeg in de eerste dagen van de beslissing met 5,7 procent. De koers van Bitcoin steeg ook met 10 procent. Het was een teken dat institutionele beleggers zich in Bitcoin beginnen te verdiepen, waarbij ze de beweringen van de gelovigen bevestigen dat het een betrouwbare opslagplaats van waarde kan zijn.

Gezien de winst die het sindsdien heeft geboekt, lijkt de techneut klaar om zich op de lange termijn aan Bitcoin te binden. In het informatieformulier werd uitgelegd dat het zijn activabestanddelen alleen zou veranderen als de marktomstandigheden en zijn liquide middelen daarom vragen.

„Als gevolg van dit nieuwe beleid kan het bedrijf zijn bitcoinbezit verhogen tot boven de $250 miljoen die het bedrijf op 11 augustus 2020 openbaarde,“ voegde het onthullingsformulier toe.

Bitcoin’s Hedge Value

Het Bitcoinspel van MicroStrategy heeft aanzienlijke voordelen opgeleverd. Het bedrijf is echter niet de enige die zo’n zet doet.

In Canada kondigden twee bedrijven vorige maand aan dat ze ook hun primaire reserves naar Bitcoin hadden verplaatst omdat ze dachten dat overheidsinterventie meer druk op het geld zette. Snappa, een aanbieder van grafische oplossingen, kondigde aan dat het een „aanzienlijk deel“ van zijn activa in Bitcoin had ondergebracht, waarbij Christopher Gimmer, CEO van het bedrijf, in een blogbericht uitlegde dat hij aan het begin van de pandemie was begonnen met het opbouwen van Bitcoin.

Gimmer legde uit dat hij en zijn team de beweging van de activa en de speltheorie erachter maandenlang hadden geanalyseerd. Hij voegde eraan toe dat valutamanipulatie door Canadese en Amerikaanse overheden de beweging nog essentiëler maakte.

Tahini’s, een restaurant in het Midden-Oosten met vier locaties in het hele land, deed iets dergelijks. In een Twitter-draadje beweerde het bedrijf dat de Canadese overheid de coronavirus-verlichtingspakketten voor arbeiders, hoewel geldig en vereist, de economie zou schaden.

Zaken als deze blijven de waarde van Bitcoin als reserve-activum onderstrepen. George Ball, de voormalige chief executive van Prudential Securities, benadrukte in een recent Reuters interview dat de anti-manipulatie eigenschappen van Bitcoin het bedrijf op korte en lange termijn waarde gaven voor potentiële hedgers.